Villa Joep

donderdag 10 november 2011

10-11-2011 Toch wel

Hij krijgt dus toch chemo! Vannacht twee keer misselijk geweest.
Ook overdag 3x keer een paar bakjes aan de verpleging meegegeven. Thomas is duidelijk wat onzekerder als gisteren. Gelukkig voelt hij het zelf goed aankomen en heeft hij zo zijn eigen strategie ontwikkeld om er mee om te gaan.
Voor ons is het dan ook makkelijk te herkennen. Meestal begint hij eerst te smekken en slikken. Vervolgens wil hij water en probeert het op die manier 'weg te slikken'. Vaak helpt dit al. Als dat niet genoeg is heeft hij een bepaalde manier van 'grommen', maar dat doet hij niet altijd. Als vervolgens de knuffels en speelgoed 'veilig worden gesteld' (achter op zijn bed gegooid) en een bakje in de aanslag wordt gehouden... Dan weten wij genoeg. De truuk is alleen om te zorgen dat hij op tijd geplast heeft, want als hij begint komt er ook druk op zijn blaas...
Vandaag ging redelijk. Hij heeft wel gespeeld en zo, maar hij was er niet zo goed aan als de afgelopen dagen.
Het geven van de medicijnen gaat wel minder goed. Als hij de verpleging aan ziet komen met een spuit, gaat hij al in de verdedigingsmodus. Het vervelende is juist dat hij zich dan zo druk maakt en stennis schopt dat hij daardoor juist de misselijkheid triggert.
Vanmorgen heeft hij nog Forlax gehad. De 'achterkant' vertoonde wat weinig activiteit... Dus de hele dag een po-stoel in de aanslag gehad, maar er gebeurde maar weinig. Uitgerekend toen papa even koffie ging halen besloot de achterkant in actie te komen. Sh*t... (overal)
Vanavond waren oma Ria en oom Frank nog geweest. Gelukkig was hij toen wel vrolijk.
Om 20:45 ging het lampje uit. Ook bij Thomas...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Thomas veel sterkte,ik denk aan je.Charlotte en Joan ook veel sterkte.Hopelijk gaat het spoedig wat beter.Jullie zitten al over de helft van de chemo.

GROETJES GEMMA

Anoniem zei

Wat jammer dat Thomas toch misselijk is. Hopelijk gaat het snel weer beter met Thomas. Heel veel sterkte allemaal.

Groetjes Miranda, Pieter, Milou en Mirthe