Villa Joep

woensdag 9 november 2011

09-11-2011 Krijgt-ie eigenlijk wel chemo?

Zo misselijk als Thomas van de eerste chemo's was, zo weinig merken we er nu van. Het lijkt wel of hij niks krijgt. Alleen vannacht 2x gespuugd, de rest van de dag helemaal niet.

Thomas was erg vroeg wakker (6:00) en wilde meteen spelen. Toch maar eerst even zoet gehouden met de TV en de Nintendo. Verder voor de middag met de juf gewerkt in het herfst thema en daarna lekker met de houten trein gebouwd en gespeeld.
Vanmiddag kwam Gemma met Michiel en Jasper. Dus werd het plein onveilig gemaakt. Thomas op de tractor met aanhanger met daarin Michiel, op de voet gevolgd door een dribbelende papa met infuus-paal. Nu ik het zo schrijf, snap ik ook waarom voorbijgangers zo'n schik hadden.
Later werd er op het theaterplein geknutseld. Thomas wilde ook een deurhanger maken met glitters en letters.
Toen zijn pompen begonnen te piepen omdat de accu's leeg waren hebben we hem weer op zijn bed geparkeerd. 10 minuten later sliep hij. Chemotherapie kost best veel energie.

Voor de middag is Inge nog langs geweest om bij ons gesprek met prof Hoogerbrugge te zijn. Prettig gesprek. Vooral omdat hij nog eens benadrukte dat we op de goede weg zijn. Dat de chemo aanslaat wisten we eigenlijk al, als we kijken naar Thomas. De beelden van de mibg-scan en de MRI ondersteunen dit. De tumor(en) zijn afgenomen, dan wel geslonken. Al met al een positive response. Nu nog uitslag van de beenmergpunctie afwachten (1 week), want deze bepaalt of er wel of niet begonnen kan worden met stamcellen te verzamelen.

Hopen dat dit morgen zo doorzet...

1 opmerking:

jacqueline zei

hallo lieve dappere thomas,

wat fijn dat je nu niet zo erg veel hoeft spuugen. Leuk om te lezen dat je even met je broers hebt kunnen spelen.

ik hoop dat je een rustige nacht krijgt zonder al teveel spuugen. slaap lekker.

dikke knuffel van jacqueline