Villa Joep

donderdag 3 november 2011

03-11-2011 Pff, lange dag

21:30 Eindelijk thuis. Weer een lange dag ziekenhuis achter de rug.

Laat ik eerst beginnen met gisteravond. Bij de medicijnronde van 20:00 was het weer raak. Sonde verstopt. Bijna een uur aan het klooien geweest om het ding weer open te krijgen. Uiteindelijk bleek er een propje ciproxin vooraan in te zitten... Gelukkig hij is weer open.
Om 6:00 begon de voedingspomp alweer te piepen. Nee he... Oef! alleen een knik in de slang.
Maar ja; Thomas is al wakker. Dan maar even bezig houden met de DS en TV.
Hij was weer lekker aktief en wilde naar school. Om 9:00 telefoon van school. De rugzak piept.
Gauw even naar school en een andere zak en voedingslijn aangehangen.
Om 13:15 melden op de dagbehandeling voor de MRI. Daarvoor zal hij gesedeerd worden met chloral. Daarvoor wordt hij eerst even door een arts gezien om te kijken in wat voor staat hij verkeert voor het onderzoek. Hopelijk krijgen we hem in dezelfde staat na het onderzoek terug.

15:00 De chloral zou eigenlijk al moeten werken, maar Thomas heeft geen zin om te gaan slapen. Hopen dat hij toch voor het onderzoek slaapt...
15:20 We moeten naar de MRI, maar Thomas slaapt nog steeds niet... Nou ja, we gaan toch maar. Misschien valt hij onderweg in slaap. Helaas. Toch maar proberen of we de scan kunnen maken terwijl hij wakker is. Nog een paar keer gezegd dat hij goed stil moet liggen omdat anders de foto's mislukken. Maar helaas...
Thomas zou Thomas niet zijn, als hij er niet een spektakel van maakt. De nauwe tunnel en de herrie maken hem niet bang, In tegendeel: Hij vindt het geweldig! Hij ligt dan ook vrolijk te proberen om met zijn tenen de bovenkant van de tunnel te raken en te giebelen omdat Bumba tussen de riempjes door piept. Dit alles in plaats van stil te liggen.
De radioloog en de verpleging besluiten om hem een 2e dosis chloral te geven. De verpleger gaat ipv papa bij Thomas zitten (vreemde ogen...). Thomas maakt nog een paar grapjes, maar de sedatie wint het uiteindelijk toch.
Het is 17:00 voor we terug op de afdeling zijn. Omdat de dagbehandeling inmiddels gesloten is, komen we op de Vuurtoren terecht (ShortStay). Daar slaapt hij uiteindelijk zijn roes uit en kunnen we om 20:45 richting Venray.
Om 21:30 zijn we thuis en om 22:00 willen we eigenlijk naar bed.
Alleen Thomas denkt daar anders over...

1 opmerking:

Anoniem zei

Dus Thomas is nog steeds actief.
Fijn dat hij zich nog steeds goed voelt, en dat hij de tunnel niet eng vindt.
Het zal jullie zeker goed doen al is het soms wel vermoeit.
Fijne dagen met jullie gezinnetje.

groetjes Gemma